Skov

Ferieboligen fremtræder som en skovejendom med udsyn til skovbryn i alle verdenshjørner. Her kan du måske finde ro for øjet og sjælen.

Kan du li` at mærke naturen, vil du have mulighed for at opleve, udforske og bruge alle dine sanser. Her kan du med din familie, venner eller alene få helt specielle nærhedsoplevelser.

Udover egen skov er der statsskovarealer begyndende 100 m fra ferieboligen og strækkende sig over 12 km `s længde. Her er gode stier og veje, som kun må passeres til fods, på cykel eller med naturlige hestekræfter. Der er mulighed for alt fra korte spadsereture til udsigt over lyng heden og til lang strækmarch med madkurv.

Naturen lige omkring ferieboligen vil kunne byde på muligheden for at se næsten alt slags vildt der findes i Danmark og vil være en perle for jægere uden våben, naturfoto interesserede eller andre naturkyndige og for jer der bare for første gang, vil opleve en ikke iscenesat nærhed med iagttagelse af skovbundens myldrende liv til hjortevildtets majestætiske hjemegn.

For at give et udpluk af det faste dyreliv kan nævnes hare, ræv, grævling, mår, rovfugle, rådyr og hjorte.

For ham / hende med kikkerten eller zoom linsen er rævehvalpene eller hjortekalvene et yndet objekt, for jægeren er brunstbrølene fra pladshjorten dét der risler ned af ryggen og for familien i skoven, er myrernes kæmpe kollektiv, de forskellige dufte, svampene, de vilde bær, dyrespor, susen i granernes top og meget andet, dét I kan være sikre på at ”få med hjem”.

Det skal understreges, at i vestjyske skove er alt vildt vagtsom og kan ingen steder betragtes som i dyrehaver – vildtet vil ved menneskelig forstyrrelse kun lade sig se i løb, hvis det skræmmes . Til eksempel vil kronhjorten kunne lugte mennesket over 1-2 km i den forkerte vind, men kan du bevæge dig stille og med rigtig vind vil du kunne opleve vildtet i naturen

Årstiderne i skoven ( alle tidspunkter på året har sin charme, men de er meget forskellige.) Helt sikkert er det, at der er rigtig gode oplevelser til den stille og tålmodige gæst.

Forår:

Tiden hvor alt står i knop og spirer.

Om foråret til omkring 1. juni vil der være fuglesang overalt med forskellige stemmer. Når den første forårsvarme kommer vil frøene kvække i tusindvis i søen og lægge et væld af æg. Haletusser vil til langt hen på sommeren kunne fanges på engen. Hjortene søger ud efter friske grønne spirer på marken og ynglepladser for alt i naturen udsøges. Rå- & hjortevildt søger ud efter friske grønne spirer på marken. Det vil ofte være en mulighed i morgen- og aftenlyset at se dyrene tæt på ferieboligen. Duehøgen skriger ud over skoven, at nu er det yngletid – forhåbentlig holder den sig fra hønsegården i år.

Sommer:

Måske er I heldige at se rævehvalpene søge efter føde på græsmarken, se råen med lammet nede på engen eller anden med ællingerne. Musvågen træner sikkert sine unger i termiske vinde højt under himmelen.

Sidst på sommeren i august har lyngen sin storhed - lilla blomstring på store arealer.

En fryd for øjet og travlhed for bierne, der skal nå at samle lynghonningen.

Sortbærrene har været modne et stykke tid, mens det nu er tid til at samle årets høst af tyttebær, vilde hindbær og blåbær, ligesom svampene finder deres indpas.

Efterår:

Hele den sidste halve del af året er der rige muligheder for at samle svampe. Kantarellerne er blandt de første spisesvampe, der indfinder sig selvfølgelig afhængig af vejr og vind, hvorefter specielt rørhattene og senere pigsvampene er almindelige.

I september er brunstperioden for hjortene og hannernes brølen giver genlyd. Det er en urgammel kamp, som skal opleves – kun sjældent ses en regulær kamp, men brølene fra den ene pladshjort til den anden giver genlyd i skoven.

Vinter:

Vinteren er skovens hvile periode. En rask travetur i skoven er god adspredelse i en tid, hvor vi er meget inden døre. Dyrene vil man møde i skoven også om vinteren og specielt i ny-sne er det spændende at følge spor.

Det er selvfølgeligt vigtig at tænke på praktisk og varm påklædning og fodtøj – der er næsten altid læ i skoven.

Statsskovene generelt:

Kendetegnende for statsskoven er i øvrigt, at der de seneste år er gjort meget for at gøre det rart for naturinteresserede. Hele året er der åbent til nyanlagte grill rastepladser, ligesom der flere steder er åbnet mulighed for overnatning på primitiv vis i shelters. Der er brochurer over det enkelte statsskovdistrikt, hvor vandreruter er indtegnet. Dette kan være aktuelt hvis du / I ønsker at opleve andre skovdistrikter. Skoven her skal vi nok vejlede jer i, at finde rundt i.
  Skov

Copyright © 2014. Søs Rolighed & Børge Skytte. Nørregårdsvej 7, Muldbjerg. 6971 Spjald. Tlf.: 20259447 - 61705598. info@aah-ja.dk