Fiskeri

Det eksisterer et bredt udvalg af muligheder for at sports- eller lystfiske i området. ”dvs at du kan finde den rigtige spænding for lige netop dig”

Hvad enten du er til:

· Hav fiskeri fra kutter

· Kyst

· Mole

· Å

· Put and take

· Eller at lære dit barn fornemmelsen af orm, krog og natur

På Nørkær har vi flere små søer, hvor der i perioder er mulighed for at fiske en enkelt ørred til aftensmaden. Et fint sted at fiske sammen med børnene. I kan grave efter orm i grøntsagshaven.

Havneindløb med moler findes en god ½ times kørsel herfra.

Der kræves lystfiskertegn, hvis du/I er mellem 18 og 67 år, som kan købes på posthus for loo kr / år. Sild, makrel og hornfisk er i perioder sikre fangster, mens der i hele sæsonen vil være mulighed for fladfisk. I havnene er der sandsynligvis i sommerperioden en kutter der tilbyder havfiskeri.

At gå langs åen med flue, spinner eller levende agn er vel for den noget øvede!

Der findes mange spændende fiskepladser fra 5 min til ½ times kørsel herfra.

Hover Å ligger tættest og er en af vestjyllands bedste ørred-åer ligesom stallingen lever der. Dagkort kan anvises til kort strækning eller der kan købes fisketegn via turistbureau – f.eks.

Ringkøbing turistbureau
Torvet
6950 Ringkøbing
tlf.: 97320031
Tager du/I til Skjern å, 20 min. kørsel herfra, er der chance for laks af den gamle stamme og havørreder.

Skjern å er berømt for at være genskabt med snoninger, svarende til før der blev opdyrket landbrugsjord. Det er det største danske projekt til dato med tilbagelægning af jorden til den oprindelige natur, hvorved også et enormt fugleliv har fundet indpas.

Fiskesæsonen i Skjern å strækker sig fra 16. april til 14. sept. Fiskekort købes på turistbureau.

De fleste vandløb har premiere d. 1/3 og i samarbejde med en række foreninger/bredejere kan der nu skaffes dagkort over nettet på www.dagkort.dk ligesom der ved oversigtskort kan skaffes overblik over fiskevande, parkering, tilkørsel og fiskeret.

I nærheden i alle retninger findes put and take vande.

Indenfor en ½ times kørsel er det muligt at nå flotte naturmæssigt anlagte fiskesøer. De fleste steder er kvaliteten i top med rensepladser, bål, borde og toiletforhold og fiskeriet må drives hele året rundt. Her kan hele familien være med og ofte er der legefaciliteter stillet op. Her betales dagkort/ timekort ved ankomst.

Europas største: ”fiske- og familiepark i Hee” ligger indenfor 15 min`s kørsel herfra. Det har tidligere været sommerland , så der er del legefaciliteter for børn.
  Fiskeri

Copyright © 2014. Søs Rolighed & Børge Skytte. Nørregårdsvej 7, Muldbjerg. 6971 Spjald. Tlf.: 20259447 - 61705598. info@aah-ja.dk